Voorbeelden

Het uitgeven van obligaties is niet nieuw, zowel bij sportclubs als bij goede doelen gebeurt dit al jaren. THC Hurley en het Wijkpaleis in Rotterdam zijn goede voorbeelden die dit in de praktijk illustreren. Deze organisaties hebben al vele voordelen ervaren van obligatieplan.nl. Ook haalde Hockeyclub Laren meer dan € 300.000,- op en werd er meer dan € 200.000 opgehaald door LTV Lockhorst voor de realisatie van padelbanen.

Hoe werkt het fiscaal voordeel bij het combineren van een lening met een periodieke gift precies?. Bekijk dan het rekenvoorbeeld

Voorbeeld

Stel:

Bij een annuïtaire lening van € 100.000,- met een looptijd van 10 jaar, een rente van 4% en een verplichte jaarlijkse schenking van € 37,- levert jullie organisatie, vergeleken met een banklening tegen 3% rente, al een besparing van € 31.000,- op, terwijl het de deelnemers niets kost!

Er zijn een onenidig aantal variaties mogelijk. Zo kan je varieren in het deelnamebedrag, de looptijd, aflossingsvorm, hoogt van de rente of de schenking. Via deze link kan je een rekentool aanvragen waarmee je alle mogelijke scenario's kunt doorrekenen.

 

Zekerheid over de aftrekbaarheid periodieke gift

Met een rente van 4% en een sluitende begroting zonder schenkingen is de Belastingdienst bereid vooraf goedkeuring te geven. Wij hebben goede contacten bij de Belastingdienst en kunnen hierbij faciliteren.

Veel clubs en accountants en fiscalisten vinden een rente van 4% te behoudend en een hogere rente verdedigbaar, gezien het feit dat er geen zekerheden tegenover de lening staan en gezien soortgelijke leningen, vaak nog wel met diverse zekerheden, veel hogere rentepercentages kennen (zie: www.collincrowdfund.nl en www.geldvoorelkaar.nl). Wij adviseren clubs de gekozen rente te laten ondersteunen door een advies van een onafhankelijk specialist (accountant/fiscalist) en hebben een onderbouwing hiervoor beschikbaar.

Video: Hoe werkt het precies?