Waarom zou je obligaties uitgeven?

Obligaties uitgeven bij leden en betrokkenen heeft, als alternatief voor lenen bij de bank, grote voordelen:

 • Geen zekerheden en verpanding noodzakelijk
 • Geen borgstelling door gemeente
 • Lagere (rente)lasten
 • Voor bestaande en nieuwe financieringen
 • Ook gedeeltelijke financiering en combinaties met andere financieringsvormen mogelijk
 • Fiscale mogelijkheden i.c.m. periodieke gift

Door een obligatie te combineren met een periodieke gift ontstaat een groot fiscaal voordeel.

Via deze link kan een rekentool worden aangevraagd waarmee alle mogelijke scenario's kunnen worden doorgerekend. Bij een annuïtaire lening van € 100.000,- met een looptijd van 10 jaar, een rente van 4% en een verplichte jaarlijkse schenking van € 37,- levert de club, vergeleken met een banklening tegen 3% rente, al een besparing van € 31.000,- op, terwijl het de deelnemers niets kost! Hierbij wordt vermogensrendementsheffing buiten beschouwing gelaten omdat deze per deelnemer verschilt.

Met een rente van 4% en een sluitende begroting zonder schenkingen is de Belastingdienst bereid vooraf goedkeuring te geven. Wij hebben goede contacten bij de Belastingdienst en kunnen hierbij faciliteren.

Veel clubs en accountants en fiscalisten vinden een rente van 4% te behoudend en een hogere rente verdedigbaar, gezien het feit dat er geen zekerheden tegenover de lening staan en gezien soortgelijke leningen, vaak nog wel met diverse zekerheden, veel hogere rentepercentages kennen (zie: www.collincrowdfund.nl en www.geldvoorelkaar.nl). Wij adviseren clubs de gekozen rente te laten ondersteunen door een advies van een onafhankelijk specialist (accountant/fiscalist).

Periodieke giften aan een vereniging of ANBI zijn volledig aftrekbaar van het belastbaar inkomen, zonder drempel of maximum. Voor het vastleggen van een periodieke gift is geen notaris meer nodig. Een onderhandse akte is voldoende. Deze aktes en overige contracten zijn beschikbaar in de toolkit.

De lage spaarrente bij de bank maakt het voor de leden financieel aantrekkelijk om gebruik te maken van obligaties. Hiernaast is de ervaring dat leden van een club heel graag hun eigen club willen helpen. zeker als ze er zelf ook financieel op vooruit kunnen gaan!

Er kan voor gekozen worden een voorwaarde te stellen dat de mensen die een lening verstrekken ook een periodieke gift moeten doen. Hierdoor worden over de looptijd duizenden en soms zelfs tienduizenden euro’s bespaard, terwijl het lid toch een rendement kan hebben op de obligatie. Een absolute win-winsituatie dus! Een uitleg van deze constructie en vindt u in onderstaande video.

Gratis consult

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden van obligatieplan.nl toe te lichten.

Vraag de gratis rekentool aan

Bereken met de rekentool nu direct hoeveel u met het obligatieplan kunt besparen.

U kunt zelf ook obligaties uitgeven. Waarom zou u kiezen voor Obligatieplan.nl?

Obligatieplan.nl zorgt dat u niet het wiel hoeft uit te vinden en alles wat u nodig heeft kant-en-klaar krijgt aangeleverd. U krijgt een online platform in de uitstraling van uw vereniging waarmee u potentiële deelnemers optimaal kunt informeren en via een banner op uw website en op de schermen op uw locatie is een live tussenstand zichtbaar. U hoeft niets meer te verzinnen en u krijgt alle support die u nodig hebt. En de kosten? Die zijn niet hoger dan bij de bank en afhankelijk van het opgehaalde bedrag. Uw succes is dus ook ons succes.

En successen zijn er! Zo haalde Hockeyclub Laren meer dan € 300.000,- op en werd er meer dan € 600.000 opgehaald voor de natuurgolfbaan Terschelling. Elke week komen er nieuwe voorbeelden bij.

 • Eenvoudig te organiseren dankzij een online platform
 • Alle benodigde documentatie, zoals concept obligatieovereenkomst en -voorwaarden en voorbeeldcommunicatie naar potentiële deelnemers
 • Advies en support
 • Geen risico door lage, variabele kosten (1% over opgehaald bedrag)

Obligatieplan.nl beheer

Ook het beheer tijdens de looptijd van de obligaties wordt door Obligatieplan.nl tegen lage kosten (0,25% over de hoofdsom per jaar) volledig geautomatiseerd.

 • De voordelen van Obligatieplan.nl beheer op een rij:
 • Volledige geautomatiseerde administratie en beheer van de obligaties
 • Gemak door betaalbatches voor betaling van rente en aflossing
 • Online inzicht en overzicht via een eigen online portal voor uw organisatie en uw deelnemers
 • Geautomatiseerde correspondentie, zoals jaaropgaves, met alle deelnemers

Vraag nu een gratis consult aan!

Heeft u nieuwe plannen die u wilt financieren?

Heeft u geld nodig voor nieuwe plannen, zoals de (ver)bouw van een kantine, aanleg van een nieuw veld of de aanschaf van een zaalhockeyhal. Dan kunt u direct profiteren van de voordelen die obligatieplan.nl biedt. U bespaart hiermee al snel duizenden euro's voor de vereniging.

Heeft u een lopende financiering?

Heeft uw organisatie al een lopende financiering? Dan kunt u die bestaande lening nu herfinancieren door middel van het uitgeven van obligaties aan de leden. Hierdoor kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd. Zeker als u gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden van een periodieke gift.

Bekijk de demo omgeving!

Hoe komt het er nou uit te zien een platform van obligatieplan? Kijk even rond in onze demo omgeving.